HABERLER » Zemin Cilalama ve Parlatma Nasıl Yapılır

Zemin Cilalama ve Parlatma Nasıl Yapılır

Cilalama işlemi yüzeylerin ömrünü uzatmak için yapıldığı için zemin cilalama ve parlatma oldukça önemlidir. Zeminin ömrünün uzatmasının yanı sıra temizlenmesini de kolaylaştırır, estetik bir görüntü oluşturur ve tozlanmayı da engeller. Eğer zemininizi cilalarsanız yüzeyin zarar görmesine mani olursunuz. Gözenekli zeminlerde kir ve yağ artıklarının bünyeye girmesi için elverişli durumdadır. Fakat cilalama işleminin sonunda gözenekler dolmaktadır. Düzgün emmeye engel olarak pürüzsüz bir tabaka ortaya çıkar. Böylelikle daha şık ve güzel bir görüntü elde edilmiş olur. Cilalama traverten, mermer, linolyum, PVC gibi yumuşak ve sert zeminlere uygulanabilmektedir. Fayans ve seramik gibi doğal olmayan taşlarda cila işlemi yapılmamaktadır.

Zemin Cilalama ve Parlatma İşlemi Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Cilalama işlemine başlamadan önce yüzeydeki kirler ve tozlar güzelce temizlenmeli, temizlenme işlemi yapılmadan kesinlikle zemin cilalama ve parlatma işlemine geçilmemelidir. Ortam ve hava tozlu ise cila tozlanabilir bu sebepten tekrar cilalama yapılabilir. Eğer yalnızca parlata yapılacak ise cila miktarı az olmalıdır. Çok miktarda kullanılan cila çıkıntı ve girintilerin içine girebilir bu durumda zeminin görüntüsünü bozabilir. Parlatma işleminde zemin güzelce ovulmalıdır ve cila izlerinin tümü silinmelidir. İşlem bittikten sonra eğer cila artarsa cilanın kurumaması için kapağı sıkıca kapatılmalıdır. Eğer sizler zemin cilalama ve parlatma işlemi yapmaya karar verdiyseniz bu işleri profesyonel bir biçimde yapan şirketimizden yararlanabilirsiniz.

Zemin Cilalama ve Parlatma Çeşitleri Nelerdir

Yüzeylerin temiz ve güzel görünmesi için yapılan zemin cilalama ve parlatma işlemi ile daha sağlıklı zeminlerin oluşması sağlanır. Cilalar polimerize ve kristalize olmak üzere iki türdür. Kristalize cila sert cila çeşididir, polimerize ise yumuşak cila çeşididir. Kristalize cila yalnızca traverten, mermer gibi sert alanlara uygulanmaktadır. Kesinlikle PVC gibi yumuşak yüzeylere uygulanmaz. PVC gibi yumuşak yüzeyler için polimerize cila tercih edilmektedir. Kristalize cila ile cilalanan zeminlere yama yapılabilmektedir ancak polimerize cilada yüzeydeki bütün cilanın sökülüp atılması ve yeniden uygulanması gerekmektedir. Kristalize cila dayanıklı ve görsel olarak da üstün bir ciladır. Uygulama işlemi uzun sürer ve zordur. Polimerize cila elle uygulama yapılan ve daha çabuk bir biçimde işlemin bittiği bir cila türüdür. Bunlarla birlikte polimerize cila çabuk aşınan bir cila türüdür. Kristalize cila maddi açıdan pahalı gibi gözükse de uzun vade için düşünüldüğünde polimerize ciladan daha ekonomiktir. Yüzey cilalama ve parlatma işlemlerinde oldukça iddialıyız ve sizi en iyi hizmeti vermeye hazırız.

WhatsApp Danışma Hattı
0531 316 10 00

İletişim Bilgilerimiz
0531 316 10 00
antalyamarinatemizlik@gmail.com

© Tüm Hakkları Marina Temizlik Şirketleri'ne
aittir, kopyalanamaz izinsiz kullanılamaz. 2016 - 2021