HABERLER » İnsaat Temizligi Nasıl Yapilmali

İnsaat Temizligi Nasıl Yapilmali

İnşaat temizliği yeni taşınacak olan ev sahipleri için oldukça büyük önem arz etmektedir. Hijyene önem verenler elbette temizlik için de izlenecek süreci araştırmaktadır.

İnşaat temizliğinin normal temizlikten nasıl farklı olabileceği konusunda, bunun genellikle daha fazla zaman alıcı ve derinlemesine detay gerektirmektedir.

Temizlik Şirketi olarak ülke çapındaki itibarımız iyi bilinmektedir. Bu arada, verdiğimiz dikkat, tüm doğru nedenlerle öne çıkacaktır. Öte yandan, bu devam ederken, sizin özel ihtiyaçlarınıza uygun önlemleri şimdiden hazırlamaya başladık ve bize tam olarak nerede ve ne zaman ihtiyacınız olduğunu göstereceğiz.

1. Kabaların Alınması

Çoğu zaman, yakın zamanda inşa edilmiş evlerin çevresinde hala inşaat kalıntıları ve atık maddeler bulunmaktadır. Bu liste, paketler, teller, boya fırçaları, döküntüler ve kasetler gibi diğer formlar dahil edilerek genişletilebilir. İlk ve en belirgin görev, evin içini bu çöplerden arındırmaktır. Hepsini bir kerede atmak için, yerdeki kumlu toprağı paketler veya torbalar halinde toplayın.

Ancak inşaat temizliği yapmadan önce çevredeki tozu solumamanız için maske kullanılması şiddetle tavsiye edilir. Ancak bunu yapmazsanız, çıplak gözle algılanamayacak kadar küçük olan kimyasalların, mikropların ve bakterilerin solunması yoluyla potansiyel olarak ölümcül hastalıkları vücudunuza davet edebilirsiniz.

2. Cam Kalıntılarının Temizlenmesi

En can sıkıcı şeylerden biri, inşaat işçilerinin pencere ve kapı camlarında bıraktıkları pislikleri temizlemektir. Fakatkalıcı leke diye bir şey yoktur çünkü onu yok etmenin etkili yolları vardır. Bir jilet veya benzer bir alet ile, daha ince ve sağlam bir bezle derinlemesine temizlemeden önce kurumuş boyayı, bandı ve harcı kazıyabilir. Bu noktada kullanacağınız kimyasalın cildinize temas etmesine izin vermemeniz gerektiğini akılda tutmak önemlidir.

3. Zemin Kalıntılarının Temizlenmesi

Evinizin zemini, pencereleriniz gibi eski boya, sıva ve harç izleri içerebilir. Bu izleri gidermek için zemine zarar vermeyecek bir kimyasal temizleyici kullanın. İnatçı kalıntılardan kurtulmanız gerekiyorsa, yine de bir kazıma aleti kullanabilirsiniz.

4. Dolap Temizliği

Dolapların iç temizliği de evinizden inşaat kalıntılarını temizlerken ihmal edilmemesi gereken bir diğer alandır. Dolaplarda kalan inşaat artıklarının toplanıp atılması, dolap içlerindeki tozun bir havlu yardımıyla temizlenmesi ve ardından dolap kapaklarının bu yönde silinmesi yeterli olacaktır. Stokların yenilenmesinden hemen önce dolapların kapsamlı bir şekilde temizlenmesi gerektiğini unutmamalısınız.

5. Banyo ve Tuvalet Temizliği

Banyo ve tuvalet gibi ıslak zemin alanları, inşaat sonrası temizlik sırasında mülkün diğer bölümlerinde olduğundan daha fazla göz ardı edilmemelidir. Fayanslar derz dolgularından gelen tozla kaplanacaktır. Kalan harç maddesini çıkarmak için karoların kazınması da gerekebilir.

6. Kapı Temizliği

İnşaat sonrası temizlik süreci tamamlanmak üzereyken evdeki toz birikimini sınırlamak için önlemler alabilirsiniz. Bu nedenle, tozdan kurtulmak için evin iç ve dış kapılarını nemli bir bezle silin. Girişler küçük bir fırça ve nemli bir havlu ile fazla tozdan temizlenebilir.

7. Zemin Temizliği

Zeminler inşaat temizleme prosedüründe en son temizlenmelidir, çünkü üzerlerine toz ve kir kaçınılmaz olarak düşer. Bu inşaat sonrasında yapılacak temizlik sırasında olursa, kirli bir zemin yeni temizlenmiş bir zemine geri dönmeye devam edecektir.

WhatsApp Danışma Hattı
0531 316 10 00

İletişim Bilgilerimiz
0531 316 10 00
antalyamarinatemizlik@gmail.com

© Tüm Hakkları Marina Temizlik Şirketleri'ne
aittir, kopyalanamaz izinsiz kullanılamaz. 2016 - 2021